• Mijn werkwijze

De meesten mensen hebben vast wel eens te maken gehad met fysiotherapie of een fysiotherapeut. Een normale of klassieke fysiotherapeut helpt je voornamelijk verder met je bewegingsapparaat, behandelt blessures, helpt bij gewrichtspijn en stelt revalidatieschema’s op.

Wat maakt mijn praktijk anders dan die van een normale fysiotherapeut? Ik kan je nog steeds begeleiden en behandelen op fysiotherapeutisch vlak, maar daarnaast behandel ik op een holistische wijze: dat wil zeggen dat ik lichaam en geest zie als één geheel. Ik merk dat ik daardoor net dat stukje extra kan bieden. De ervaring leert dat ons lijf niet voor niets signalen afgeeft waarnaar we mogen luisteren. Des te belangrijker is het om samen verder te kijken en de werkelijke oorzaak van de klacht te achterhalen.

Ik heb veel affiniteit met het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan spanning. Hiervoor gebruik ik technieken o.a. uit de mindfulness, haptonomie en yoga. Ook maak ik gebruik van ontspannings- en ademoefeningen. Verder behandel ik vaak in de vorm van massage. Door aanraking voel ik wat iemand nodig heeft en help ik te voelen, te ontspannen en los te laten. Dat is mijn kracht. Daarnaast geloof ik ook in de kracht van het individu. In je eigen kunnen en het vermogen om zelf een aandeel te hebben in je herstelproces. Je krijgt van mij dan ook altijd oefeningen mee. Samen werken we aan vitaliteit en balans. Lees hier meer over mijn behandelmethoden.

Loop je al een tijdje met klachten? Bel, app of mail dan eens voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak. Dan kijken we wat we samen kunnen doen. Een verwijsbrief is niet nodig.

(Gebruik je een smartphone of tablet? Bekijk mijn praktijkfilm dan hier)