Welkom in mijn praktijk

In een fijne nieuwe praktijk kan ik je op de volgende manieren helpen.
Heb je vragen over een behandelingsmethode of wil je eerst jouw specifieke klacht doornemen? Bel of mail me dan gerust voor een afspraak.

Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Met algemene fysiotherapie help ik je voornamelijk verder met je bewegingsapparaat, behandel ik blessures, help ik bij gewrichtspijn en stel ik samen met jou een revalidatieschema op; een schema dat dus perfect bij jou past. Wanneer het nodig is breng ik Medical tape of Fysiotape aan. Ook kom ik bij je thuis als je niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Bel of mail me voor de mogelijkheden of maak direct een afspraak.

Fysiotherapie bij spanningsklachten

Fysiotherapie bij spanningsklachten

In de praktijk valt op dat bij veel klachten spanning en stress een rol spelen. Je kent het misschien wel: je bent vermoeid, hebt pijnklachten die maar niet over gaan of vage “onbegrepen” klachten. Vaak kan je niet meer ontspannen en vang je de signalen van je lichaam niet meer op. Door weer meer naar je lichaam te leren luisteren en te voelen naar de signalen die het uit uitzendt kun je jouw balans weer herstellen en veranderingen maken in je lifestyle. Maak direct een afspraak.

Dry Needling

Dry Needling

Dit is een nieuwe, effectieve behandelmethode om pijnlijke spieren te ontspannen. Het werkt snel en heeft langdurig effect.

De spier wordt met een droge naald aangeprikt in een zogenaamd triggerpoint. Dit is een verkrampte plek in de spier die pijn doet wanneer je er op drukt. Triggerpoints (spierknopen) zijn vaak de oorzaak van pijnklachten en kunnen zowel manueel (met de handen) als door middel van naalden (dry needling) behandeld worden. Maak direct een afspraak.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie die niet alleen kijkt naar de klacht maar naar het hele lichaam en de bewegingen als geheel. Er wordt gekeken naar de fascia (de bindweefselvliezen), een groot driedimensionaal netwerk in ons lichaam die spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen omhullen en verbinden.

Als er een verstoring in dit netwerk zit, bijvoorbeeld door een trauma, stress, een litteken of slechte weefselconditie kan dat tot klachten leiden. Je ziet dan vaak dat de fascia te strak gaat staan, zoals een jas die te strak kan zitten. De fascia zijn gelukkig goed te behandelen.

De behandeltechnieken bij fasciatherapie zijn anders dan bij reguliere fysiotherapie. Naast manuele technieken, heel gerichte oefeningen ( o.a. met fasciaballen en/of  foamroller) wordt er ook gebruikt gemaakt van speciale instrumenten die het mobiliseren ondersteunen. De behandeling wordt over het algemeen als zacht, aangenaam en diepgaand ervaren. Maak direct een afspraak.